О нашој школи

Portrait of young red haired manager holding laptop and looking at camera while working at office

Реч директора

Од 2017. године на месту директорке школе је Марија Маријановић. Марија је рођена 1974. године у Београду.  По образовању је дипломирани психолог. У школи је запослена од маја 2007. године. Као своје важне квалитете наводи способност емпатије, толеранцију на различитости, флексибилност и спремност да се континуирано стручно усавршава.

Истакнута професионална постигнућа: искуство у реализовању семинара и обука за наставнике, члан управног одбора Удружења просветних радника града Београда, теренски истраживач у пројектима УНИЦЕФ-а.

Марија Маријановић , директор

Велики одмор

Основна школа „Велики одмор“ почела је да  ради 2000. године са седиштем у Улици добре деце, број 25. Смештена је у строгом центру града. У њеној непосредној близини налазе се парк Зелена оаза, позориште „Дозволите да се обратимо“ и Музеј ликова из цртаних филмова. Окружена је стамбеним и пословним зградама и градском вревом. Наши ђаци су одмалена добродошли у нашу школу – прво као млађа браћа и сестре наших ђака, затим као предшколци предшколске установе „Прво слово“ која се налази у оквиру наше зграде, а затим као  наши прваци. Настава је организована у две смене – црвеној и плавој. Одељења црвене смене носе идексе 1 и 3, а плаве 2 и 4. Наша школа је по оснивању бројала 650 ученика и 35 наставника. Данас је наша школа други дом за 830 ученика и 47 наставника. Поред наставног кадра , у школи раде педагог, психолог, логопед и библиотекар. У школској згради од 2005. године налази се и зубарска амбуланта коју наши ученици посећују радо и без страха. „Велики одмор“ је школа у којој се учи с радошћу и полетно, школа у којој свако дете има своје место и потребну пажњу, а наставници раде интензивно, ангажовано и с љубављу. Висока мотивација ученика, родитеља и наставника резултирала је успесима. Зато смо престижна школа.

Упознавање

Основна школа „Велики одмор“ почела је да  ради 2000. године са седиштем у Улици добре деце, број 25. Смештена је у строгом центру града. У њеној непосредној близини налазе се парк Зелена оаза, позориште „Дозволите да се обратимо“ и Музеј ликова из цртаних филмова.

Окружена је стамбеним и пословним зградама и градском вревом. Наши ђаци су одмалена добродошли у нашу школу – прво као млађа браћа и сестре наших ђака, затим као предшколци предшколске установе „Прво слово“ која се налази у оквиру наше зграде, а затим као  наши прваци. Настава је организована у две смене – црвеној и плавој. Одељења црвене смене носе идексе 1 и 3, а плаве 2 и 4.

Наша школа је по оснивању бројала 650 ученика и 35 наставника. Данас је наша школа други дом за 830 ученика и 47 наставника. Поред наставног кадра , у школи раде педагог, психолог, логопед и библиотекар. У школској згради од 2005. године налази се и зубарска амбуланта коју наши ученици посећују радо и без страха.